Despre noi


Asociatia Acusticienilor Audioprotezisti infiintata initial sub denumirea de Asociatia Audiologica a fost constituita in anul 2003 in scopul recunoasterii, promovarii, dezvoltarii si sustinerii ocupatiei de tehnician acustician audioprotezist.

Pentru atingerea acestui scop Asociatia a facut demersurile necesare pe langa institutiile abilitate, reusind in urma acestor demersuri introducerea in COR la grupa 3230 a ocupatiei de tehnician acustician-audioprotezist.

Activitatea Asociatiei se centreaza pe formarea specialistilor in acest domeniu avand in vedere ca educatia continua si nonformala este un domeniu prioritar, in concordanta cu noile cerinte impuse de integrare Romaniei in Uniunea Europeana.

De asemenea, Asociatia isi propune reprezentarea, promovarea, sustinerea si apararea intereselor economice, tehnice si juridice ale membrilor, in fata oricaror autoritati interne si internationale: formularea de propuneri si observatii pentru imbunatatirea unor acte normative, reglementari si instructiuni, precum si strategii nationale in domeniul sanatatii, in special in domeniul audioprotezarii si in relatiile cu UE: stimularea si sustinerea materiala a activitatilor de perfectionare a membrilor.

Obiectivele specifice Asociatiei sunt:

* Sustinerea cercetarii stiintifice si tratamentul in domeniul audioprotezarii

* Organizarea si participarea la congrese, conferinte, simpozioane, expozitii si alte manifestari de interes in tara si strainatate

* Editarea si difuzarea de publicatii

* Organizarea de parteneriate cu institutii de invatamant de specialitate

* Oferirea de sprijin si informatii din experienta oricarui specialist din domeniile adiacente

* Constituirea si acordarea singura sau in colaborare de premii, burse si stimulente pentru realizari deosebite in cadrul asociatiei.

mouseover